Polarizētās spoguļa saulesbrilles Aviator - vēstures lapa

Polarizētās spoguļa saulesbrilles Aviator - vēstures lapa

 Brilles"Aviators" ir savu nosaukumu ieguvušas saistībā ar pilienu formu, ko iesākumā vēsturiski izmantoja lidaparātu piloti. Briļļu lēcas ir veidotas nedaudz izliektas, lai stikls būtu stingrāk piestiprināts gar malām ar pietiekamu attālumu skropstu kustībai. Brilles "Aviators" tika izgudrots 1936. gadā, tomēr līdz 1938. gadam tās bija praktiski pieejamas tikai pilotiem. 

 
Saskaņā ar leģendu, piloti tajā laikā lidojumā nelietoja saulesbrilles, jo tās traucēja nolasīt rādījumus un bija apgrūtinoši pamanīt tuvojošos ienaidnieka lidaparātu. Bet nepieciešamība pēc saulesbrillēm radās, palielinoties lidojuma augstumam, kad militārie piloti pamanīja, ka dienas laikā viņiem nepieciešama aizsardzība pret spilgtu saules gaismu. Piemēram, ir informācija, ka 1937. gadā leitnants Džons Makkejs lidoja ar gaisa balonu un sūdzējās, ka saule spīd tieši acīs. Viņš sazinājās ar Ray-Ban un pasūtīja brilles, kas bija ne tikai aizsargājošas, bet arī praktiskas. Tās atradās vieglā metāla rāmī, kas sver tikai 150 g, ar minerāla stikla lēcām. 
Slavenais amerikāņu ģenerālis Duglass Makartūrs (ļoti līdzinās Brūsam Vilisam) valkājis Aviator brilles.  Otrā pasaules kara laikā ģenerālis Duglass Makartūrs piezemējās Filipīnās. Tā laika avīzēs parādījās varonīgi spoži attēli ar viņu “aviatorā”, kurām bija apzeltīti rāmji ar zaļām lēcām, kas pasargāja viņa acis no dienvidu saules. 40. gadu beigās un 50. gadu sākumā modē bija daudz kara laika elementu, un "aviatori" kļuva par daļu no šīs tendences. Vēlāk leģendārais briļļu modelis lieliski iekļāvās mūziķu stilā un līdz ar viņu faniem kļuva par stila ikonu. 80. un 90. gados “aviatori” uz laiku zaudēja savu popularitāti, jo modē ienāca košu krāsu un dažādu formu saulesbrilles. Stili mainās, tomēr, varētu teikt - cirkulāri atgriežas vecais, klasiskais, it kā aizmirstas, tomēr nezūdošās skaistuma un praktiskuma vērtības.
Kad 1999. gadā zīmolu Ray-Ban nopirka pasaules līderis optikas ražošanā - Itālijas uzņēmums Luxottica - retro stila mode atgrieza "aviatorus" pie populārākajiem aksesuāriem. Pateicoties lielai lidotāju briļļu popularitātei, daudzi citi zīmoli izlaiž savu stilizāciju leģendārajam modelim, taču, ja meklējat oriģinālu, joprojām ir tikai viens - Ray-Ban aviatori. 
Tomēr tas nepavisam nenozīmē, ka šīs brilles vienmēr izskatās vienādas! Gadu gaitā ražotāji ir izstrādājuši daudzus populārā modeļa variantus un turpina piedāvāt jaunus. Aviator brilles var būt dažādu krāsu, parasti tumšas vai ar spoguļa efektu. Mūsdienās ir trīs dažādu izmēru "aviatori" - standarta, samazināti un palielināti -, un visas dizaina iespējas pat nevar uzskaitīt: krāsainas brilles, rāmji ar ādas apdari, saliekamās brilles, modelis ar stiprinājumu sportam ... 
Ne tik sen uzņēmums uzsāka tiešsaistes pakalpojumu, kurā ikviens var izveidot pilnīgi personalizētas brilles, izvēloties brilles, rāmjus un pat gravējumus. Tomēr aiz visas šīs dažādības nevajadzētu aizmirst, ka "aviator" ir klasika, kas nozīmē, ka tā galvenā vērtība nav dizainu dažādība vai attīstība, personalizācija, bet gan vēsture, leģenda. 
 
Aviator brilles jau sen ir kļuvušas par neatņemamu modes, bet arī mūsdienu kultūras sastāvdaļu. Elviss Preslijs tās valkāja savos koncertos, un pēc filmas "Labākais šāvējs" ( Top Gun: Maverick), kur Toma Krūza varonis tāsnēsā, leģendārais modelis nonāca jaunā popularitātes vilnī. Ikdienā slavenības arī bieži izvēlas "aviator" brilles, lai pasargātu acis no saules un kameras zibspuldzēm, tomēr bez šaubām  - stila dēļ.
Stilisti vienprātīgi klasificē "aviatorus" kā universālas formas brilles, kas piemērotas gandrīz visiem. Šī modeļa brilles asaru forma harmoniski izskatās uz kvadrātveida, ovālas un apaļas sejas; tai nav vecuma un ķermeņa uzbūves ierobežojumu - tas no stilista padomiem. Tātad, mēs noskaidrojām Aviator brilles popularitātes vēsturi un iemeslus, taču galvenais jautājums paliek: vai ir vērts tos iegādāties tieši jums? Patiesībā atbilde, visticamāk, būs  - JĀ! Spogulis to garantēs! 

Polarizētās spoguļa saulesbrilles Aviator

iespējams iegādāties šeit :    Polarizētās spoguļa saulesbrilles Aviator

 

Iepriekšējais ziņojums Jauns ziņojums

Komentāri

Pieveinot komentāru

choppers