Aizsargājošie Moto zvaniņi - sena baikeru tradīcija

Aizsargājošie Moto zvaniņi - sena baikeru tradīcija
Aizsargājošo zvaniņu jeb Gremlin Bell leģenda

Vai esat kādreiz pamanījuši nelielu zvaniņu, kas karājas no dažiem motocikliem, vai, iespējams, esat atradis tādu uz iegādātā motocikla? Tie ir aizsargājošie zvaniņi jeb saukti arī par Gremlin Bell. Daži saka, ka Aizsargājošie zvaniņi ir pārdabisks aizsargs pret ļaunajiem gariem, kas vajā ceļus, meklējot baikerus, kuriem kaitēt - citi saka, ka tā ir vienkārši draudzīga tradīcija starp baikeriem un draugiem.

Aizsargājšā zvaniņa nolūks

Leģenda vēsta, ka ir kaitīgi ļaunie gari (vai gremlini), kas slēpjas uz ceļiem, vienmēr meklējot, vai iespējams pieķerties kādam motociklam un radīt kādu ļaunumu. Mazie gariņi dzīvo uz jūsu motocikla, izraisot visa veida mehāniskas problēmas.

Aizsargājošais zvaniņš ir veids, kā atbaidīt šos mazos gremlinus. Šie mazie zvaniņi ir sava veida veiksmes talismans motociklu braucējiem. Tiek teikts, ka aizsargājošais zvaniņš aizsargā motociklistus viņu braucienu un ceļojumu laikā. Tiek teikts, ka zvaniņš darbojas notverot ļaunos gariņus zvana dobumā un padarot gariņus trakus ar pastāvīgu zvana šķindēšanu, līdz viņi apduluši nokrīt no motocikla.

Vēstures lappuse 

Tāpat kā daudzi citi seni nostāsti, mīti vai leģendas, nav īsti skaidras atbildes par to, no kurienes radusies zvaniņu tradīcija. Dažādi skaidrojumi sākas ar “Reiz bija viens braucējs, kurš...”. Vai, piemēram, stāsti par Otrā Pasaules kara pilotiem, kuriem bija veiksmes zvaniņi lidmašīnās, un pēc kara viņi turpināja  “veiksmes” tradīciju to nododot arī saviem draugiem. Tādējādi pilotu prakse pārvirzijās uz citām jomām - motociklistiem. Viens no ticamākajiem skaidrojumiem ir tas, ka zvaniņu sāka izmantot motociklisti ap 1950. un 1960. gadiem, kā sava veida “lētu signalizāciju”, lai brīdinātu mocistu, ja viņa braucamo kāds mēģina pārvietot, nozagt. Tādējādi drošības risinājums, kas laika gaitā kļuva par tradīciju.

Neatkarīgi no tā, kāda ir “patiesā” vēsture aiz Aizsargājošajo zvaniņu tradīcijas, tā ir burvīga tradīcija, kas motociklistu aprindās turpinās līdz pat šai dienai un turpināsies vēl un vēl. Neatkarīgi no tā, vai jūs patiešām ticat tradīcijas turpinājumam vai “ceļu ļaunajiem gremliniem”, Aizsargājošais zvaniņš ir lielisks veids, kā iesvētīt jaunu braucēju baikeru sabiedrībā, vai iesvētīt jaunu motociklu vai uzdāvināt aizsargājošo zvaniņu kādam, kurš jums patiesi rūp, lai ar viņu nekas nenotiktu moto priekus baudot. Kā saka - baikerim, kuram ir dāvināts aizsargājošais zvaniņs, ir visspēcīgākā svētība - mīļa cilvēka gādība.

Lai Aizsargājošais zvaniņš būtu "iedarbīgs" un "svētīts":

To nevajadzētu pirkt pašam baikerim - lai tas strādātu, to jāsaņem kā dāvana - no drauga, kluba biedra, no tuvinieka, vai no mīļotā cilvēka. Saskaņā ar leģendu zvaniņš tiek "aktivizēts" ar labas gribas žestu, kad kāds to dāvina baikerim, kurš viņam rūp.

Zvaniņš jāpiestiprina pie motocikla, pēc iespējas tuvāk zemei. Tā kā ļaunie gariņi slēpjas uz ceļa braucamajām daļām un, braucot garām, mēģina “uzlēkt” uz motocikla, tad zemu karājošajam zvaniņam vajadzētu būt pirmajam, ko viņi satver. Tādējādi ļaunie gariņi uzreiz ir noķerti aizsargājošajā zvaniņā un "neitralizēti".
Kad tiek pārdots motocikls ar Aizsargājošo zvaniņu, tas ir jānoņem vai jāpārnes uz nākamo jauno motociklu. Aizsargājošais zvaniņš ir laipnības un labas gribas žests starp baikeriem un draugiem, tāpēc tikai loģiski, ka šādu svētu dāvinājumu nevar tā vienkārši aizmirst vai atstāt.
 

Aizsargājošie zvaniņi ir visdažādākā dizaina un ar visdažādākajiem attēliem, un tā ir lieliska personalizēta dāvana, kuru varat pasniegt jebkuram braucējam.

Aizsargājošos zvaniņus var iegādāties šeit: https://motochoppers.com/collections/gremlin-bell
Iepriekšējais ziņojums Jauns ziņojums

Komentāri

Pieveinot komentāru

choppers